Masa doživeo udes u Silverstonu

Vozač Ferarija Felipe Masa izjavio je da je njegov udes na stazi u engleskom Silverstonu bio težak, ali da je preživeo i teže.

"Bio je težak sudar, ali i to je deo Formule jedan. Imao sam i ozbiljnijih situacija na stazi prethodnih godina. Na uobičajen način sam 'ušao' u krivinu i počeo da kočim, ali sam potpuno izgubio kontrolu nad bolidom. Udarac u zaštitnu ogradu bio je veoma jak", rekao je nepovređeni Masa novinarima u Silverstonu. 

Masa je vodeći u generalnom plasmanu vozača, a pre izletanja sa staze, bio je najbrži na treningu u Silverstonu.

Do incidenta je, prema tvrdnjama očevidaca, došlo pošto je procurilo ulje iz bolida Fernanda Alonsa u jednoj od krivina zbog čega je Masa kasnije izgubio kontrolu nad vozilom. Organizatori su odmah zaustavili trening koji je nastavljen posle 18 minuta, kada je staza očišćena. Do kraja treninga niko nije uspeo da zabeleži bolji rezultat od Masinog.

Čelnici Svetske automobilske asocijacije (FIA) i Formule jedan, Maks Mozli i Berni Eklston, ranije danas saopštili su da je sledeća sezona poslednja u Silverstonu, jer će se od 2010. trka za Veliku nagradu Velike Britanije voziti na stazi u Doningtonu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво