Masa doživeo udes u Silverstonu

Vozač Ferarija Felipe Masa izjavio je da je njegov udes na stazi u engleskom Silverstonu bio težak, ali da je preživeo i teže.

"Bio je težak sudar, ali i to je deo Formule jedan. Imao sam i ozbiljnijih situacija na stazi prethodnih godina. Na uobičajen način sam 'ušao' u krivinu i počeo da kočim, ali sam potpuno izgubio kontrolu nad bolidom. Udarac u zaštitnu ogradu bio je veoma jak", rekao je nepovređeni Masa novinarima u Silverstonu. 

Masa je vodeći u generalnom plasmanu vozača, a pre izletanja sa staze, bio je najbrži na treningu u Silverstonu.

Do incidenta je, prema tvrdnjama očevidaca, došlo pošto je procurilo ulje iz bolida Fernanda Alonsa u jednoj od krivina zbog čega je Masa kasnije izgubio kontrolu nad vozilom. Organizatori su odmah zaustavili trening koji je nastavljen posle 18 minuta, kada je staza očišćena. Do kraja treninga niko nije uspeo da zabeleži bolji rezultat od Masinog.

Čelnici Svetske automobilske asocijacije (FIA) i Formule jedan, Maks Mozli i Berni Eklston, ranije danas saopštili su da je sledeća sezona poslednja u Silverstonu, jer će se od 2010. trka za Veliku nagradu Velike Britanije voziti na stazi u Doningtonu.

broj komentara 0 pošalji komentar