Donington park domaćin trke Formule 1

Trke Formule jedan za Veliku nagradu Velike Britanije od 2010. godine voziće se na stazi u Donington Parku, saopštila je Međunarodna automobilska federacija (FIA).

Trke za Veliku nagradu Velike Britanije su se od 1987. godine vozile na stazi u Silverstonu. Predsednik FIA Maks Mozli i vlasnik Formule jedan Berni Ekleston kao razloge za premeštanje trke naveli su završetak radova u Doningtonu i nedostatak sredstava za renoviranje Silverstona.

"Posle strpljivih pregovora koje smo prethodnih godina vodili sa Britanskim vozačkim klubom, moram reći da sam zadovoljan što će se šampionat Formule jedan i dalje voziti u Velikoj Britaniji", rekao je Mozli.

Mozli je naglasio da program renoviranja Donington parka zadovoljava visoke standarde koje Formula jedan očekuje od organizatora trka.  Ekleston, koji je upozoravao da Silverston može izgubiti trku, rekao je da je britanski grand-pri mogao da nestane iz kalendara takmičenja, i dodao da će staza u Doningtonu biti jedna od najboljih na svetu.  "Konačno smo potpisali ugovor sa Donington parkom i budućnost trke za Veliku nagradu Velike Britanije je sigurna. Želeli smo da staza u Britaniji bude najbolja, nešto zbog čega će timovi i navijači u Engleskoj biti ponosni", rekao je Ekleston.

On je dodao da je britanska vlada morala da ulaže finansijska sredstva u Silverston.  "Žao mi je što nismo uspeli da skupimo novac za renoviranje staze u Silverstonu. Verujem da je britanska vlada bila u mogućnosti da uloži dodatna sredstva. Ti troškovi bi iznosili manje od 0,002 odsto vladinih obaveza prema Olimpijskim igrama u Londonu 2014. godine", rekao je Ekleston.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи