Читај ми!

Sedma pobeda Dušana Borkovića, trijumf ga deli od ulaska u istoriju

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković zabeležio je i sedmu pobedu u TCR šampionatu istočne Evrope. Naš as ima maksimalan učinak u takmičenju i još jedna pobeda ga deli od ulaska u istoriju, jer Borković ima šansu da postane prvi Srbin koji je pobedio u svim trkama. Poslednja trka vozi se u nedelju od 12 časova i 20 minuta.

Borković je u svom "hjundaiju I-30N" startovao sa pol pozicije u predposlednjoj trci u šampionatu istočne Evrope, međutim na startu ga je pretekao takođe naš vozač Milovan Vesnić u "kupri".

Ipak, Borković se ubrzo vratio na prvo mest,o koje nije ispustio do kraja trke.

Vesnić je zauzeo izvanredno drugo mesto, dok je treći bio Čeh Jahim Galaš u "folksvagen golfu GTI TCR".

Dušan Borković je tako nastavio pobednički niz od sedam uzastopnih pobeda.

Apsolutnu dominaciju u TCR šampionatu istočne Evrope Borković ima priliku da potvrdi u nedelju od 12 časova i 20 minuta kada će se voziti i poslednja, osma trka u sezoni.

Inače, Dušan Borković je i uoči ovog poslednjeg, četvrtog trkačkog vikenda na Hungaroringu osvojio šampionsku titulu, a u nedelju će pokušati da postane prvi Srbin koji je trijumfovao na svim trkama u nekom šampionatu pod okriljem Svetske automobilske federacije.

Na Hungaroringu je naš komentator i novinar Nemanja Matić, koji priprema specijalnu emisiju o šampionskih titula Dušana Borkovića.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво