Hamilton najbrži na stazi u Sočiju

Vozač Mercedesa Britanac Luis Hamilton pobedio je na trci Formule 1 za Veliku nagradu Rusije, koja je vožena u Sočiju. Drugi je kroz cilj prošao takođe za volanom mercedesa Valterij Votas, a treći je bio Šarl Lekler u Ferariju.

Aktuelni šampion stigao je do devete pobede u sezoni i 81. u karijeri, a petostruki šampion pobedom na stazi u Sočiju prekinuo je seriju od tri trke u kojima su slavili vozači Ferarija.

Hamilton prvi prošao kroz cilji, za sebe je ostavio timskog kolegu Valterija Botasa, koji je kasni3,829 sekundi, dok je na trećoj poziciji završio vozač Ferarija Šarl Lekler sa 5,212 zaostatka.

koji je kroz cilj prošao sa 3,829 sekundi zaostatka. Mladi Lekler stigao je kao treći sa 5,212 sekunde zaostatka ispred pobednika dve trke ove sezone, Maksa Ferštapena iz Red Bula koji je kasnio 14,210 sekundi.

Iza njega je bio Maks Ferstapen iz Red Bula (+14,210), na petoj poziciji našao se Aleksander Albon takođe iz Red Bula, a prvih deset kompletirali su Karlos Sainc (Meklaren), Serhio Peres (Rejsing Point), Lando Noris (Meklaren), Kevin Magnusen (Has) i Niko Hulkenberg (Reno).

Četvorostruki prvak sveta, vozač Ferarija Sebastijan Fetel, morao je da odustane u 26. krugu zbog kvara na bolidu, u momentu odustajanja vio je na trećoj poziciji.

Luis Hamilton je prvi u generalnom plasmanu sa 322 boda, a Botas ima 249. Slede Lekler sa 215 i Maks Ferstapen sa 212 poena.

Naredna trku u šampionatu Formule 1 vozi se za Veliku nagradu Japana 13. oktobra.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво