Poginula Džesi Kombs pokušavajući da postavi novi brzinski rekord

Džesi Kombs, auto-moto trkačica i američka TV zvezda, poginula je u teškoj saobraćajnoj nesreći prilikom pokušaja da obori rekord po dostignutoj brzini na putu. Njena porodica potvrdila je da je izgubila život u jugoistočnom Oregonu, pokušavajući da automobilom na mlazni pogon postavi novi brzinski rekord.

Više detalja o tragičnoj nesreći nije objavljeno.

U saopštenju koje je izdala porodica Kombs, navedeno je da će se Džesi sećati po njenom "osmehu i pozitivnosti".

Ona je važila za najbržu ženu na svetu koja je vozila četvorotočkaše – tu titulu je zaradila 2013. godine, kada je dostigla brzinu od 641 kilometra na čas.

Prilikom pogibije, pokušala je da obori apsolutni rekord od 824 kilometara na čas, koji je 1976. postavila Kiti O'Nil.

"Najveći san Džesi Kombs bio je da postane najbrža žena na planeti Zemlji, san koji je jurila od 2012. Napustila je zemlju vozeći brže nego bilo koja žena u istoriji", saopštila je porodica.

Teri Mejden, član njenog tima, oprostio se od prijateljice putem društvenih mreža.

"Nažalost, izgubili smo je juče u užasnom udesu. Bio sam među prvima tamo i verujte da smo pokušali sve što je bilo u našoj moći da je spasimo", napisao je Mejden.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво