Lekler na pol poziciji u Austriji uz rekord staze, Hamilton kažnjen

Vozač Ferarija Šarl Lekler drugi put u karijeri startovaće sa pol pozicije, pošto je bio najbrži u kvalifikacijama na trci za Veliku nagradu Austrije. Hamilton kažnjen tri mesta zbog duela sa Raikonenom, krenuće sa pete pozicije.

Lekler je postavio rekord na stazi Red Bul Ring najboljim rezultatom 1:03.003, drugo mesto je zauzeo lider i aktuelni šampion Luis Hamilton iz Mercedesa, dok je treći Maks Ferštapen iz Red Bula.

Iza njih redom kreću Kevin Magnusen (Has), Lando Noris (Meklaren), Kimi Raikonen (Alfa Romeo), Antonio Đovinaci (Alfa Romeo)...

Ipak, Hamilton će nedeljnu trku početi sa pete pozicije, pošto je kažnjen sa tri mesta zbog incidenta sa Kimijem Raikonenom tokom kvalifikacija.

U generalnom plasmanu vodi Hamilton sa 187 bodova, njegov timski kolega Valteri Botas ima 151, a Sebastijan Fetel iz Ferarija 111.

Trka se vozi u nedelju od 15.10.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво