Vejd Jang oduševio Srbiju

Srbiju je u maju posetio jedan od najboljih svetskih motociklista u trkama izdržljivosti, Vejd Jang, koji je na Tari vozio našu XRos Čelendž trku.

Vejd Jang je godinama unazad jedan od 10 najboljih hard enduro vozača na svetu. 23-godićnji Južnoafrikanac motociklizmom se bavi od svoje devete godine, a u istoriju hard endura upisao se već sa 16 godina kada je postao najmlađi vozač koji je pobedio na trci Roof Of Africa, koja je najstarija hard enduro trka na svetu.

"Prošle godine sam pobedio i na ovoj izuzetoj trci u vašoj zemlji, koja je odlično organizovana. Poučen tim iskustvom, došao sam i ove godine na Taru, na ovu vrlo tešku trku i drago mi je što za razliku od prošle godine neće biti kiše", rekao je Vejd Jang.

Na trci Roof of Africa Jang je potom trijumfovao još dva puta, a u prethodnih nekoliko godina peo se na podijum najvećih enudro takmičenja, a od prošle godine je i najmlađi vozač koji je pobedio na trci Red Bul Romanians.

"Drago mi je što sam ponovo u Srbiji, ovo je prelepa zemlja, narod je sjajan. Dopada mi se Beograd, ovde osećam sjajnu energiju, i srećan sam što sam ponovo u vašoj zemlji."

Prošle godine Vejd Jang je prvi put bio i na Tari gde je pobedio na našoj XRos Čelendž trci. Neposredno pre trke održao je hard enduro radionicu gde je svoje znanje nesebično podelio sa lokalnim vozačima.

"Srbija je relativno nova zemlja u ovom sportu, ali su takmičari izuzetno talentovani i posvećeni. Imaju izuzetan potencijal i iz godine u godinu sve više napreduju."

Na ovogodišnjoj trci Xros Čelendž, Vejd Jang je u prelepim predelima Tare opravdao ulogu favorita i odbranio titulu. Drugi je bio Teodor Kubakčijev iz Bugarske, dok je treće mesteo pripalo Matiji Zecu iz Hrvatske.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво