Borković želi nove bodove u Nemačkoj

Najbolji strpski automobilista Dušan Borković u narednim danima voziće trke u okviru drugog trkačkog vikenta Evropskog TCR šampionata, na stazi Hokenhajm u Nemačkoj. Prva trka se vozi u subotu od 14.35, dok je druga trka na programu u nedalju od 11.30. Direktne prenose obe trke moći ćete da pratite na Drugom programu RTS-a.

Borković je posle prvog trkačkog vikenda i prve dve izvožene trke na deobi drugog mesta u generalnom plasmanu sa 54 osvojena boda. Borković je na startu prvenstva zauzeo dva četvrta mesta na Hungaroringu u Mađarskoj.

"Ono što je loše jeste to što su u Hjundaiju svi vrhunski vozači, za razliku od drugih brendova, i to neće biti dobro za budućnost što se tiče kompenzacionih kilograma, tako da ćemo imati uvek ful balast", napominje najbolji austomobilista Srbije Dušan Borković. 

Kompenzacioni kilogrami koji će biti dodati svim vozačima Hjundaija, pa i našem šampionu, biće najveći izazov Borkoviću već ovog vikenda.

"Evo već sada za Hokenhajm, za sledeću trku imaćemo ful balast, a drugi automobili imaju redukciju od 30 kilograma uglavnom, što je ogromna razlika u odnosu na Hungaroring i što je staza Hokenhajm u Nemačkoj dosta brža, što ne odgovara Hjundaiju, ali eto Hungaroring je prošao dobro, sada svu energiju želimo da usmerimo na narednu trku", izjavio je Dušan Borković.

Borković će ove sezone pokušati da dođe do treće titule šampiona Evrope, a prvenstveni cilj biće mu osvajanje bodova na svih 14 trka u prvenstvu.

Prva trka na stazu Hokenhajm vozi se u subotu od 14 časova i 35 minuta, dok je druga trka u Nemačkoj na programu u nedalju od 11 časova i 30 minuta. Direktne prenose obe trke moći ćete da pratite na Drugom programu RTS-a.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво