Tojota ostaje u Formuli 1

Japanski proizvođač automobila Tojota demantovao je spekulacije da će povući ekipu iz Formule 1 zbog finansijske krize koja nije zaobišla ni tu kompaniju.

Iako su čelnici Tojote potvrdili da će prvi put posle Drugog svetskog rata komapnija godinu završiti sa gubicima, ekipa će nastaviti da se takmiči u prvenstvu sveta.

"Apsolutno ne razmišljamo o povlačenju tima iz Formule 1, ali će troškovi morati da budu smanjeni, jer bi bilo izuzetno teško zadržati isti nivo potrošnje", rekao je predsednik korporacije Tojota motor Kacuaki Vatanabe.

Tojota će tako u narednoj sezoni biti jedini predstavnik Japana u Formuli 1, jer je Honda pre tri sedmice saopštila da više neće moći da finansira ekipu i da se povlači iz prvenstva sveta.

Direktor Tojotinog tima u Formuli 1 Džon Hovet izjavio je da je zadovoljan odlukom kompanije da ostane u takmičenju, ali je rekao da će morati da se napravi novi sporazum o deobi prihoda.

"Komercijalni prihodi Formule 1 nisu mali, ali je problem što samo polovina tog novca odlazi ekipama. U isto vreme, vidimo da u izuzetno profitabilnom takmičenju kao što je Liga šampiona u fudbalu klubovi na kraju sezone u zavisnosti od rezultata podele između 96 i 97 odsto komercijalnih prihoda. S obzirom na sadašnje okolnosti, jasno je da će o tome morati ponovo da se razgovara u našem sportu", rekao je Hovet.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи