Golobradi šampion, sa 15 godina u prvoj trci osvojio trofej

Turski motociklista Džan Ondžu je na svojoj prvoj trci postao najmlađi pobednik u istoriji na Velikoj nagradi Valensije u Moto3 kategoriji kojom je završen ovogodišnji Svetski šampionat. Ondžu je sa 15 godina i 115 dana postao najmlađi šampion, čime je nadmašio rekord Skota Redinga star deset godina.

Mladi motorcijlista Džan Ondžu je debitovao u šampionatu i na impresivan način to obeležio pobedom, ali je nije mogao proslaviti kao ostali šampioni jer mu je kao maloletniku zabranjeno da nazdravlja šampanjcem.

Mladi Ondžu je pobedio sa četiri sekunde prednosti u odnosu na šampiona Horhea Martina, a njima dvojici se na podijumu pridružio Britanac Džon Mekfi.

Ondžu je sa 15 godina i 115 dana postao najmlađi pobednik u istoriji, a staza „Rikardo Tormo" izgleda posebno odgovara mlađim vozačima jer je na njoj 2013. godine Mark Markez ušao u istoriju ovog sporta pošto je postao najmlađi osvajač svetskog šampionata sa 20 godina i time srušio rekord star 30 godina koji je prethodno držao Fredi Spenser.

Posle poslednje trke ove sezone Horhe Martin je šampionsku sezonu završio sa 240 bodova, Di Đanantonio je na kraju uspeo da se probije na drugo mesto sa 218 bodova, dok je Beceki treći sa 214. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво