Hamilton šampion, a Ferstapen prvi u Meksiku

Vozač Red Bula Maks Ferstapen pobedio je u trci za veliku nagradu Meksika, ali je vozač Mercedesa Luis Hamilton četvrtim mestom obezbedio dovoljno bodova za svoju petu šampionsku titulu u Formuli 1. Na pobedničkom postolju trke mesta je obezbedio i dvojac iz Ferarija, Sebastijan Fetel na drugoj poziciji, a Kimi Raikonen na trećoj.

Iako su do kraja šampionata ostale još dve trke Luis Hamilton je četvrtim mestom u trci za Veliku nagradu Meksika obezbedio zalihu bodova koja je nedostižna za njegovog najbližeg konkurenta Sebastijana Fetela.

Osvajanjem pete titule u karijeri Hamilton sa po broju trofeja izjednačio sa legendarnim Huanom Manuelom Fanđom, a ispred njega je sada samo Mihael Šumaher koji ima ukupno sedam titula.

Luis Hamilton sada ima jedan šampionski naslov više u odnosu na Alena Prosta i Sebastijana Fetela direktnog konkurenta koji je uspeo da ga pretekne u ovoj trci, ali ne i u trci za titulu.

Britanac Luis Hamilton se posle trke zahvalio svojoj porodici i ljudima iz Mercedesa.

"Čudno se osećam. Bila je ovo teška trka. Dobro sam krenuo, ali ne znam šta se dogodilo onda. Bilo je bitno završiti trku. Titula nije osvojena ovde, već kroz naporan rad cele sezone. Hvala mojoj porodici, posebno ocu, i ljudima iz tima. Bez njih ne bih ostvario ovo", poručio je Hamilton.

Britanac je posle 19. trke u sezoni obezbedio 358 bodova, dok je Fetel stigao do 294 poena.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи