Srbija na Dakar reliju

Trostruki šampion Srbije u moto-krosu Gabor Sagmajster iz Subotice i Božo Ristić iz Beograda učestvovaće na 30. Dakar reliju, koji će se od 3. do 18. januara 2009. godine voziti u Argentini i Čileu.

Maratonski reli prvi put će biti održan u Južnoj Americi, jer je zbog pretnji terorista u Africi ove godine otkazan budući da organizatori nisu želeli ništa da rizikuju.

Gabor Sagmajster uspešno je prošao tehnički pregled i verifikaciju u francuskoj luci Avr odakle su sva sportska vozila ukrcana na brod, koji već sedam dana plovi ka Bueonos Ajresu. Gabor će se takmičiti motorom marke KTM.

- Ispuniće mi se san. Prošle sezone trebalo je da debitujem na Dakar reliju, ali je otkazan u poslednji čas. Sada će sve biti u redu. Motor je na brodu, ja letim za Argentinu krajem meseca i 3. januara startujemo. Biću deo Salaj Dakar tima iz Budimpešte, koji ima mnogo iskustva na Dakar reliju. Takmičenje se preselilo iz Afrike, što ne znači da će u Argentini i Čileu biti manje izazova. I tamo nas očekuje pustinja, planinski tereni, velike visinske razlike i ko zna šta još. Pokušaću da stignem do cilja, što će biti velika stvar za Srbiju - naglasio je Gabor Sagmajster.

Sagmajster je iz Subotice, tri puta je bio prvak Srbije i osam puta vicešampion u moto-krosu. Vozio je ove godine Centralnoevropski reli iz Dakar serije i zauzeo 33. mesto u konkurenciji 111 motociklista. Na još jednom maratonskom reliju, Hungarian baha, bio je šesti.   

Božo Ristić nije mnogo poznat domaćoj sportskoj javnosti. On je iz Beograda i voziće Hondin motor. Nije odlazio na tehnički pregled i verifikaciju u Avr, već su ceo posao završili ljudi iz japanskog Sugovara tima.

- Moj cilj je da završim reli - kratko je prokomentarisao učešće na najopasnijem takmičenju sveta. 

Reli Argentina-Čile počeće i završiće se u Buenos Ajresu. Predviđeno je 14 etapa na stazi dužine 9.574 kilometra.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво