Vesnić trijumfovao na Hungaroringu

Jedna pobeda i jedno drugo mesto bilans su uspeha srpskog automobiliste Milovana Mikice Vesnića na prvoj trci šampionata centralne Evrope u automobilizmu koja se ovog vikenda vozila na stazi Hungaroring u Mađarskoj.

Srpski automobilista i njegov ASK Vesnić iz Užica sada su lideri klase D4 do 3500 i klase TCR pa i pored sithih tehnickih problema koji su ih pratili tokom vikenda mogu biti izuzetno zadovoljni postignutim.

"Naporan vikend za ceo moj tim. Rezultatom sam zadovoljan, moglo je i bolje ali uz tehničke probleme koje smo imali ovo je fantastičan uspeh. Od samog početka tokom nezvaničnih treninga, kvalifikacija i prve trke najviše glavobolje nam je zadavao menjač na "seat cupri". Uz pomoć inženjera iz Seat Sporta otkrili smo da je kvar u elektronici pa nam je bukvalno dat na zajam deo iz automobila koji se takmiče u svetskoj seriji. Rezultat je stigao odmah u trci dva u kojoj sam pobedio bez problema. Slično je moglo da se desi i u prvom nastupu ali nisam želeo da rizikujem previše", izjavio je Vesnić nakon nastupa u Mađarskoj.

Sledeći nastup ASK Vesnić je zakazan za 20. maj na stazi Red Bul ring u Austriji gde se očekuje još jača konkurencija u vidu vozača iz nemačke TCR serije.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се