Markes četvrti put šampion Moto GP-a

Španac Mark Makres, vozač Repsol Honde osvojio je svoju četvrtu titulu u Moto GP šampionatu, pošto je u poslednjoj trci sezone u Valensiji zauzeo treće mesto, dok njegov direktan rival Andrea Doviciozo nije završio trku.

Veliku nagradu Valensije osvojio je Markesov klupski kolega Dani Pedrosa, drugoplasirani je bio Žoan Zarko.

Glavni Markesov konkurent Andrea Doviciozo je odustao od trke sedam krugova pred njen kraj zbog izletanja sa staze.

Španac je postao najmlađi vozač Moto GP serije koji je osvojio četiri šampionata, a jedini aktivni vozač koji ima više trofeja od Markesa jeste Valentino Rosi sa sedam. 

Markes je sezonu završio sa 297 bodova, 36 više od Dovicioza. Honda je još ranije obezbedila titulu u konkurenciji konstruktora, a Jamaha je zahvaljujući Zarku pretekla Dukati u borbi za drugo mesto.

Naredni Svetski šampionat startuje 18. marta trkom za Veliku nagradu Katara na stazi "Losail".

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи