Читај ми!

Hamilton osvojio četvrtu šampionsku titulu u Formuli 1

Vozač Mercedesa Luis Hamilton osvojio je četvrtu šampionsku titulu u Formuli 1, pošto je zauzeo deveto mesto u trci za Veliku nagradu Meksika, u kojoj je pobedio Maks Verstapen iz Red Bula.

Hamilton je pre trke imao 66 bodova prednosti i za titulu mu je bilo potrebno da se plasira među prvih pet, bez obzira na rezultat rivala Sebastijana Fetela iz Ferarija, ili da zauzme bilo koju poziciju, a da Fetel ne bude među prvom dvojicom.

U prvom krugu Fetel je udario u Hamiltona, obojica su otišli u boks, u kome se Britanac duže zadržao pa je vozio sa poslednjeg mesta, a njegov rival je bio nekoliko pozicija ispred.

Hamilton je na kraju zauzeo deveto mesto, a Fetel četvrto, što je Britancu bilo dovoljno za titulu.

Dve trke pre kraja Hamilton ima nedostižnih 56 bodova više od Hamiltona, s obzirom da se za pobedu dobija 25 bodova.

Vozač Red Bula Maks Verstapen pobedio je u Meksiku i ostvario drugu pobedu u sezoni, a treću u karijeri. Drugo mesto zauzeo je Valteri Botas iz Mercedesa, a treći je bio vozač Ferarija Kimi Raikonen.

Vozač Mercedesa Luis Hamilton, nakon što je došao do četvrte titule prvaka Formule 1 u karijeri, poručio je da nikad ne odustaje i da je uvek verovao u sebe.

Britanac je na trci za Veliku nagradu Meksika završio deveti i to pošto je već na startu trke pao na poslednje mesto posle kontakta sa konkurentom za titulu Sebastijanom Fetelom, ali je na kraju završio na poziciji koja mu je bila dovoljna da bude šampion.

"Nikada ne odustajem. Trka u Meksiku nije od onih koje želim. Išao sam do kraja i samo sam hteo da obradujem porodicu i moj tim. Ponosan sam što sam deo Mercedesa, ", rekao je Hamilton, a prenosi BBC.

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel, koji je bio četvrti u Meksiku, priznao je da je Hamilton zasluženo osigurao titulu dve trke pre kraja šampionata.

"Razočaran sam četvrtom pozicijom i sudarom sa Hamiltonom, ali to sada nije važno. Najbitnije je da je Luis osvojio titulu, obavio je odličan posao i zaslužio je da slavi. Čestititam mu", kazao je Fetel.

Čestitkama Hamiltonu se pridružio i pobednik trke Maks Ferštapen iz Red Bula.

"Čestitam Hamiltonu i Mercedesu na titulama. Sasvim zasluženo", jasan je bio Holanđanin.

Posle dve trke ovogodišnjeg šampionata voze se u Sao Paulu i Abu Dabiju. Naredna trka u šampionatu vozi se 10. novembra za Veliku nagradu Brazila.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се