Читај ми!

Volf: Moramo da budemo na visini zadatka kako bi obezbedili titulu Hamiltonu

Direktor ekipe Mercedes Toto Volf izjavio je da njegova ekipa mora da bude na visini zadatka u predstojećoj trci za Veliku nagradu Meksika, kako bi se odbranila od Ferarija i Red Bula i obezbedila svom vozaču Luisu Hamiltonu osvajanje četvrte šampionske titule u Formuli 1.

Mercedes je pobedio u obe trke u Meksiku otkako se vratila u kalendar 2015. godine. Hamilton je pobedio pre dve godine, a 2016. godine zauzeo je drugo mesto iza tadašnjeg klupskog kolege Nika Rozberga.

Staza "Ermanos Rodriges" je na 2.200 metara nadomrske visine, a Mercedes se na sličnim stazama ove sezone mučio.

"Naš cilj je jasan, ali neće biti lako postići ga u Meksiku. Ovo je neuobičajena staza zbog nadmorske visine, pa očekujemo tešku i tesnu borbu s Ferarijem i Red Bulom. Važno je da budemo na visini zadatka, ako želimo da obavimo posao kako treba", rekao je Volf, preneo je Skaj.

U generalnom plasmanu vozača Hamilton ima 66 bodova više od rivala iz Ferarija Sebastijana Fetela i za osvajanje titule biće mu potrebno da u nedeljoj trci bude među prvih pet.

Mercedes je na prošlonedeljnoj trci u SAD osvojio četvrtu uzastopnu titulu u konkurenciji konstruktora.

"Iako je sada obezbeđena titula konstruktora, mi smo na pola puta da ostvarimo ciljeve u ovoj sezoni. Sada moramo da završimo posao s Luisom, koji je tri trke pre kraja šampionata, u najboljoj poziciji", naveo je Volf.

U slučaju da Hamilton ne završi naredne dve trke, on će opet imati prednost pred poslednju trku u Abu Dabiju.

Fetel je imao problema s bolidom u Singapuru, Maleziji i Japanu zbog čega je izgubio 63 boda.

"Znamo da svašta može da se dogodi u ovom sportu i da vrlo brzo sve može da se preokrene. Nećemo popustiti, koncentrisaćemo se na svaki detalj u poslednje tri trke, idemo na pobede", rekao je Volf.

Trka za Veliku nagradu Meksika na programu je u nedelju od 20 časova.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво