Da li je na pomolu veliki povratak Roberta Kubice?

Poljski vozač Robert Kubica obaviće ovog meseca dvodnevna testiranja u ekipi Vilijams, kako bi se utvrdilo da li može ponovo da se takmiči u Formuli 1 posle teške povrede ruke.

Kubica (32) se nije takmičio u Formuli 1 još od 2011. godine, kada je zadobio teške povrede desne ruke u nesreći na reliju. Poljak ima ograničene pokrete desnog esktremiteta.

On je ovog leta u tri navrata tesitrao bolide Renoa, ali francuskim tim je posle toga odlučio da završe saradnju.

Ekipa Vilijamsa sada želi da ga proceni i eventualno angažuje kao zamenu za Felipea Masu, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Kubica će obaviti testiranja na Silverstonu, posle trke u Japanu u nedelju, a potpunu procenu Vilijams će doneti posle testiranja na Hungaroringu, za koje se očekuje da će biti zatvorena za javnost.

Vilijams je odbio da komentariše ove navode.

Tokom testiranja Kubice, čelnici ekipe upoređivaće njegove rezultate sa rezultatima rezervnog vozača Vilijamsa Pola di Reste. Kubica će voziti jedan dan, a Di Resta drugi dan testiranja.

Takođe i Di Resta ima šansu da potpiše ugovor s Vilijamsom za sledeću sezonu, ali osim ako se nešto ne promeni, čelnici ekipe će birati izmedju Mase i Kubice, naveo je BBC. Osim Mase, za Vilijams ove sezone vozi i Lens Strol.

Reno je u avgustu saopštio da ima mnogo nerešenih pitanja oko spremnosti Kubice da se vrati u Formulu 1. Njegov menadžer rekao je da je Kubica spreman i da će tokom testiranja u Vilijamsu to dokazati.

Glavna pitanja vezana su za jačinu i pokretljivost njegove desne ruke, a Vilijams želi da utvrdi da li Poljak može da upravlja bolidom tokom teških trka, odnosno čestih i zahtevnih skretanja, kojih ima nekoliko na Hungaroringu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво