Fetel: Udes u Singapuru sam izbacio iz glave

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel rekao je da ne razmišlja više o udesu na prethodnoj trci za Veliku nagradu Singapura, posle koje je Luis Hamilton iz Mercedesa uvećao prednost u šampionatu Formule 1.

Fetel je na trci za Veliku nagradu Singapura imao "pol" poziciju i imao je idealnu priliku da povrati vođstvo u šampionatu od Hamiltona, ali je već na samom startu učestvovao u udesu, posle kog je morao da završi trku.

"Ne razmišljam previše o zaostatku. To ništa ne menja u našem pristupu ostatku šampionata. Sve što se dogodilo u Singapuru je sastavni deo trkanja. Nema mnogo smisla stalno gledati snimak i razmišljati o tome. Najbolje da se sva energija usmeri na ostatak šampionata", rekao je Fetel.

Fetel je rekao da su poslednje dve trke, u Italiji, gde je on zauzeo treće mesto, kao i u Singapuru, znatno ispod standarda Ferarija.

"Nismo zadovoljni, nismo ponosni na te trke", rekao je on.

Mercedes, odnosno Hamilton, se šest trka pre kraja šampionata nalazi u dobroj poziciji da dođe do četvrte titule u Formuli 1, a Fetel gotovo da nema pravo na grešku.

Predstojećeg vikenda voziće se trka za Veliku nagradu Malezije po najvećem suncu, odnosno temperaturama kokpita od oko 50 stepeni i vlažnosti od oko 80 odsto.

broj komentara 0 pošalji komentar