Fetel pobedio u trci za Veliku nagradu Mađarske

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel pobedio je u trci Formule 1 za Veliku nagradu Mađarske i uvećao vođstvo u generalnom plasmanu.

Fetel je ostvario četvrtu pobedu u sezoni, a 46. u karijeri. On je trku završio za sat, 39 minuta, 46,713 sekundi.

Drugo mesto zauzeo je Kimi Raikonen iz Ferarija, a treći je bio vozač Mercedesa Valteri Botas.

Četvrto mesto zauzeo je Luis Hamilton iz Mercedesa, a peti je bio Maks Verstapen iz Red Bula.

Vozač Meklarena Fernando Alonso zauzeo je šesto mesto, a bodove su još osvojili Karlos Sainc iz ekipe Toro Roso, vozači Fors Indije Serhio Peres i Esteban Okon, kao i Stofel Vandorn iz Meklarena.

Fetel je uvećao prednost nad Hamiltonom na 14 bodova u generalnom plasmanu.
Naredna trka u šampionatu vozi se 25. avgusta za Veliku nagradu Belgije.

"Presrećan sam. Morao sam mnogo da radim od trećeg, četvrtog kruga po izlasku 'sejfti kara'. Nešto nije bilo u redu, ne znam zbog čega, ali menjač je u jednom trenutku počeo da ide bočno. Kada mi se učinilo da se situacija pogoršava, klonio sam se ivičnjaka. Trka je bila izuzetno teška. Nije bilo lako, a znam da nisam učinio uslugu Kimiju koji je mogao da bude brži, ali jednostavno nisam imao tempo. Na kraju se na to sve svelo, ali zaista sam morao da budem koncentrisan tokom cele trke. Nadao sam se da ću u nekoliko krugova moći da dođem do daha, ali to se nije dogodilo", rekao je četvorostruki svetski prvak Fetel."

Raikonen je rekao da je želeo da pobedi.

"Danas sam imao odličan bolid. Dobro sam startovao, ali nisam želeo ništa na silu. Bio sam drugi celu trku. Nije idealno, želeo sam da pobedim. Nije lako obilaziti, pogotovo kad je u pitanju klupski kolega, tada više moraš da vodiš računa. Makar je ekipa zadovoljna, to je glavni cilj", rekao je Raikonen.

Hamilton se tokom trke požalio da je dvojac Ferarija spor.

"Ne znam zašto je Ferari bio spor. Mislio sam da su zabrinuti zbog guma i da su spori, a da će kasnije ubrzati, ali to nisu učinili. Radio mi se pokvario i nisam imao komunikaciju sa ekipom. Imao sam tempo, ali sam bio zaglavljen iza Valterija i nisam mogao da kažem ekipi da sam brz dovoljno da ih stignem. Ne znam koliko krugova sam bio iza, ali gume su već bile istrošene. Kada sam prošao uradio sam sve što sam mogao, a onda sam prešao preko ivičnjaka na spoljnom delu staze i gume su počele da propadaju", naveo je on.

Trostruki svetski šampion rekao je da uvek održi reč i da je zbog toga vratio poziciju Botasu.

"Teško je u šampionatu, ali ja sam čovek od reči. Rekao sam da ću ga pustiti ako ne budem uspeo da obiđem Ferarije. Bilo je teško usporiti sedam sekundi i bio sam nervozan da ne izgubim poziciju zbog Verstpena, ali na sreću sam uspeo", rekao je Hamilton. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво