Fetel najbrži u Monaku, prva pobeda za Ferari posle 16 godina

Vozač Ferarija Nemac Sebastijan Fetel pobedio je na trci za Veliku nagradu Monaka u Formuli 1 na ulicama Monte Karla i učvrstio se na liderskoj poziciji. Fetelu je ovo 45. pobeda u karijeri, druga u Monte Karlu, a prva za Ferari od 2001, ukupno deseta u kneževini.

Drugo mesto osvojio je iskusni Finac Kimi Raikonen, takođe iz Ferarija, koji je zahvaljujući "pol poziciji" vodio sve do 40. kruga, ali nije uspeo da izdrži pritisak mlađeg kolege, što ne umanjuje činjenicu da je u pitanju prvi dvostruki trijumf italijanskog tima posle šest godina.

Treće mesto osvojio je Danijel Rikardo iz Red Bula, četvrto Valteri Botas iz Mercedesa, peto Maks Verstapen iz Red Bula, šesto Karlos Sains junior, a sedmo Luis Hamilton, što je skoro podvig pošto je Britanac krenuo tek 13. posle problema na zvaničnom treningu.

Bodove su osvojili i Roman Grožan, Felipe Masa i Kevin Magnusen.

Fetel vodi u generalnom plasmanu sa 129 bodova, Hamilton ima 104, a Botas 75.

U konkurenciji konstruktora Ferari je sa 196 bodova "preskočio" Mercedes, koji ima 173.
Naredna trka vozi se u Kanadi 11. juna.

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel rekao je da je zadovoljan pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Monaka, ali da je bio iznenađen kada je preuzeo vođstvo od klupskog kolege Kimija Raikonena.

"Osećaj je neverovatan. Trka je bila veoma napeta. Nadao sam se boljem startu i morao sam da budem strpljiv. Gume su u jednom trenutku počele da klize i morao sam pomalo to da nadoknadim, ali posle toga sam imao nekoliko krugova u kojima je bolid bio zaista, zaista dobar. To sam uspeo da iskoristim i da povedem i posle toga sam mogao da kontrolišem trku", rekao je Fetel posle trke.

Fetel je pobedio u Monte Karlu i ostvario treću pobedu u sezoni, a 45. u karijeri. On je startovao iza Raikonena, ali je tokom trke i odlaska u boks uspeo da ga pretekne. Finac je prvi otišao u boks, Fetel je za to vreme stekao prednost i pet krugova posle Raikonena otišao u boks i na stazu se vratio ispred njega.

"Bilo je teško sa hladnim gumama posle izlaska 'sejfti kara'. Nismo mogli mnogo toga da planiramo. Pokušali smo da se odlepimo što smo i uspeli, Kimi je otišao u boks za Valterijem (Botasom), a ja sam pokušao da vozim što bolje i bio sam iznenađen kada sam izbio na čelo", naveo je Fetel.

Raikonen nije najzadovoljniji drugim mestom.

"Jeste drugo mesto, ali ne osećam se baš dobro. Ovo je onaj od onih dana kada želiš da si vodio malo duže", rekao je bivši svetski prvak.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво