Glok: Hamilton je zasluženo osvojio titulu

Vozač Tojote Timo Glok rekao je da je Luis Hamilton zasluženo osvojio titulu šampiona Formule jedan i da na konačan ishod nije uticala njegova odluka da ne promeni gume tokom poslednjih krugova trke u Brazilu.

Hamilton je u nedelju osvojio titulu prvaka Formule jedan tako što je obišao Gloka u poslednjem krugu, u poslednjoj krivini. Glok je odlučio da ne menja gume na svom vozilu, nastavio je trku sa gumama za suvu stazu, iako je na stazi Interlagos počela da pada kiša, što je omogućilo Hamiltonu da ga sustigne i pretekne u poslednjih 850 metara.

"Ovo je bila teška trka. Dao sam sve od sebe kako bih osvojio nekoliko bodova za Tojotu. Šest krugova pre kraja trke pitao sam mehaničare o stanju guma i vremenu i mislio sam: 'Još jedan krug, samo jedan i završiću trku sa gumama za suvu stazu'. Na kraju mi je uspelo", rekao je Glok.

Glok je rekao da su i Hamilton i Masa tokom cele sezone vozili sjajno, ali da je titula, ipak, zasluženo pripala Hamiltonu.

"Poslednji krug nas je koštao petog mesta u konkurenciji konstruktora a na kraju je odlučio šampionat. Mislim da je Hamilton zasluženo osvojio titulu. Ovo je situacija kakvu navijači žele da vide, možda su Brazilci ljuti na mene, ali vozio sam svoju trku, dao sam sve od sebe i to, na kraju, ne mogu da promenim", rekao je Glok.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво