Читај ми!

Niko Rozberg se povukao iz Formule 1

Svetski šampion u Formuli 1 Niko Rozberg izjavio je da se povlači iz tog sporta i da odluka stupa na snagu odmah.

Rozberg je odluku o povlačenju saopštio na svojoj strani na Fejsbuku, manje od nedelju dana pošto je osvojio prvu titulu.

"Tokom 25 godina trkanja sam imao jedan san, jednu 'stvar' koju sam želeo – da postanem šampion Formule jedan. Kroz vredan rad, bol, žrtve, imao sam taj cilj. I sada sam ga ispunio. Popeo sam se na svoju planinu, sada sam na vrhuncu i osećam se kako treba. Moja najjača emocija trenutno je duboka zahvalnost svima koji su me podržavali u ispunjenju sna", napisao je 31-godišnji Rozberg.

Rozberg je u nedelju osvojio titulu tako što je u Abu Dabiju bio drugi, ali mu je to bilo dovoljno da na kraju bude ispred svog timskog kolege Luisa Hamiltona. Nemački vozač je pobedio u devet trka, kojih u šampionatu ima 21.

"Kada sam pobedio u Suzuki, od trenutka kada je sudbina titule bila u mojim rukama, počeo je da raste pritisak i tada sam pomišljao da završim karijeru ako postanem šampion. U nedelju sam u Abu Dabiju znao da bi to mogla da bude moja poslednja trka i taj osećaj mi je pomogao da razbistrim glavu. Odluku sam doneo u ponedeljak uveče. Posle jednog dana razmišljanja, saopštio sam odluku (suprugi) Vivijan i Georgu (Noltu, iz Rozbergovog menadžment tima). Jedina stvar koja mi je otežavala odluku na bilo koji način je to što sam otežao situaciju svojoj trkačkoj porodici, ali oni to razumeju", naveo je Rozberg.

On je napisao da će sada uživati u trenutku i da će naknadno odlučiti čime će se baviti.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи