Završen "maraton" u Brazilu, pobeda Hamiltona

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je u trci Formule 1 za Veliku nagradu Brazila u Sao Paulu i zadržao šanse za osvajanje šampionske titule. Trka je prekinuta dva puta zbog incidenta na stazi u 20, pa u 29. krugu.

Trka na stazi Interlagos je u dva navrata prekidana zbog teških uslova na stazi i jake kiše.

Početak trke bio je pomeren 10 minuta zbog veoma jake kiše, zbog koje su vozači startovali iza bezbednosnog vozila.

Vozači su se tokom trke žalili na uslove i veliku količinu vode na stazi, a nekolicina vozača se okretala i proklizavala.

U 20. krugu Raikonen je udario u zaštitni zid, delovi Ferarijevog bolida su se rasuli po stazi, ostali vozači su velikom brzinom pokušavali da ga izbegnu, pa je trka prekinuta.

Prekid je trajao 40 minuta, a trka je nastavljena iza bezbednosnog vozila, koje je predvodilo bolide do 29. kruga, kada je zbog velike količine vode na stazi trka ponovo prekinuta.

Aktuelni svetski šampion ostvario je 52. pobedu u karijeri, a devetu u sezoni, od kojih treću uzastopnu i svoju prvu u Brazilu.

Drugo mesto zauzeo je njegov klupski kolega Niko Rozberg, kome je bila potrebna pobeda kako bi osvojio svoju prvu šampionsku titulu u Formuli 1. Rozberg sada ima 12 bodova prednosti nad Hamiltonom u generalnom plasmanu.

Treći kroz cilj prošao je vozač Red Bula Maks Verstapen.

Poslednja trka u šampionatu vozi se 27. novembra za Veliku nagradu Abu Dabija. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво