Masa:Trka u Brazilu najvažnija u karijeri

Vozač Ferarija Felipe Masa ovog vikenda ima priliku da postigne rezultat koji je ostvaren samo u prvoj sezoni Formule jedan - da osvoji titulu šampiona u svojoj zemlji.

Masa je drugi u generalnom plasmanu vozača sa sedam bodova zaostatka u odnosu na Luisa Hamiltona iz Meklarena. Poslednja ovosezonska trka Formule jedan za Veliku nagradu Brazila vozi se u nedelju, 2. novembra od 18 sati po srednje-evropskom vremenu na stazi Interlagos.

Ukoliko postane šampion, Masa će postati prvi vozač koji je titulu osvojio na domaćoj stazi, još od prve sezone Formule jedan 1950. godine, kada je vozač ekipe Alfa Romeo Đuzepe Farina trijumfovao na trci u Monci.

"Ovo je najvažnija trka u mom životu. Gran pri u Brazilu je za mene uvek bila specijalna trka, ali ove godine je više od toga jer imam priliku da osvojimm titulu. Podrška navijača će biti vrlo značajna, daće mi veliku prednost", rekao je Masa.

Masa bi mogao da postane i prvi Brazilac koji je osvojio titulu prvaka Formule jedan još od Ajrtona Sene 1991. godine.

"Ne mogu da zamislim kako bih se osećao da osvojim titulu u Brazilu. Nadam se da ću imati priliku da doživim to iskustvo", dodao je.

Ukoliko Masa želi da osvoji titulu mora da pobedi u nedelju, a da Hamilton trku završi na šestoj ili lošijoj poziciji. Brazilac će titulu osvojiti i ako trku završi na drugom mestu, ali da vozač Meklarena bude plasiran ispod osmog mesta.

"Koncentrisaću se na pobedu u trci, to je sve što mogu. Važno je da ne gubim nadu, ali ne mogu da ne razmišljam o Hamiltonovom rezultatu.

Znam da će biti teško, ali ne i nemoguće", rekao je Masa.

Masa je 2006. godine trijumfovao u trci u Brazilu, a prošle godine je trku završio na drugom mestu, pošto je propustio klupskog kolegu Kimija Rajkonena jer se Finac borio za titulu šampiona.

"Ako sve bude u redu ostvariće mi se san iz detinjstva, a ako ne postanem šampion - pokušaću sledeće godine", rekao je Masa.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи