Hamilton: Naučio sam lekciju

Lider u prvenstvu sveta Formule 1, vozač Meklarena Britanac Luis Hamilton, tvrdi da mu se neće ponoviti prošla godina, kada je u poslednju trku sezone ušao sa sedam bodova prednosti, ali ipak nije osvojio šampionsku titulu.

Kao i prošle godine i sada će odluka o svetskom prvaku pasti na trci za Veliku nagradu Brazila, na stazi Interlagos u Sao Paulu. Lane je Hamilton imao sedam bodova više od Kimija Raikonena, ali je osvojio tek sedmo mesto i na kraju imao bod manje od vozača Ferarija, koji je pobedio u toj trci.

Sada Britanac ima sedam bodova više od Raikonenovog klupskog kolege Felipea Mase i za osvajanje titule dovoljno mu je peto mesto.

"Neće se ponoviti prošla godina. Tada sam već u pripremama za trku 'disao na škrge'. Imao sam osećaj da su oči celog sveta uprte u mene. Napravio sam nekoliko naivnih grešaka i ostao bez titule. Sada sam naučio lekciju i to mi se neće ponoviti", rekao je Hamilton.

Kao dokaz za tu tvrdnju, Britanac navodi prethodnu trku u Kini, kada je strpljivom i taktički izvanrednom vožnjom uspeo da pobedi ispred Mase.

"To je rezultat prošlogodišnje lekcije, kada sam naučio da na stazi moram da budem strpljiv. Da ne žurim i ne preuzimam previše nepotrebnog rizika, već da to prepustim drugima. Sada znam da treba da uradim samo ono što je potrebno i ništa više od toga", rekao je Hamilton.

Vozač Meklarena kaže da u budućnosti vidi samo dvojicu pravih konkurenata, među kojima nisu ni Raikonen, ni Masa.

"Ne plašim se nikoga, a mislim da će mi najteži rivali u budućnosti biti Robert Kubica i Fernando Alonso", rekao je Hamilton.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи