Читај ми!

Verstapen će biti na neprijateljskoj Ferarijevoj teritoriji u Monci

Vozača Red Bula Maksa Verstapena čekaće neprijateljski nastrojena publika na stazi u Monci, ako i u toj trci Formule 1 bude pokušavao da izgura vozače Ferarija sa staze. On je trenutno šesti u šampionatu, a na samom startu poslednje trke u Belgiji imao je kontakt sa obojicom vozača Ferarija Sebastijanom Fetelom i Kimijem Raikonenom.

Za razliku od prošlonedeljne trke u Belgiji, koja je najbliža kući osamnaestogodišnjeg holandskog vozača i gde je bilo mnogo njegovih navijača, staza u Monci je praktično domaća staza Ferarija i očekuje se žestoka podrška italijanskom timu.

Verstapen je na samom startu trke u Belgiji imao kontakt sa obojicom vozača Ferarija Sebastijanom Fetelom i Kimijem Raikonenom. On je agresivnom vožnjom u nekoliko navrata blokirao Raikonena, koji je u završnici trke pokušavao da ga obiđe. Finac, koji važi za najhladnokrvnijeg vozača u šampionatu, bio je posle trke izuzetno ljut i rekao da će Verstapen, ako ovako nastavi, u nekoj od predstojećih trka sigurno izazvati teže incidente.

Mladi Holanđanin je na svom debiju za Red Bul 15. maja pobedio u trci za Veliku nagradu Španije, a posle toga je imao još tri plasmana na podijum. Trku u Belgiji završio je na 11. mestu, iako je startovao sa drugog mesta. On je trenutno šesti u šampionatu Formule 1 sa 115 bodova, a obojica vozača Ferarija su ispred, Fetel je četvrti sa 128, a Raikonen peti sa 124 boda.

Trka za Veliku nagradu Italije na programu je u nedelju od 14 časova.

Ugovor vlasnika staze u Monci, Italijanskog automobilskog kluba i Formule 1 ističe ove godine. Prvi čovek Formule 1 Berni Eklston tražio je ugovor od 25 miliona evra po godini, a vlasnici staze ponudiće za trogodišnji ugovor 68 miliona evra.

Staza u Monci je jedna od najpoznatijih, u kalendaru je od 1950. godine i od tada je svake godine bila domaćin trka, osim 1980. kada je na Imoli vožena Velika nagrada Italije.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 25. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије