Читај ми!

Takmičenje u auto-slalomu u Rakovici

Na parkingu fabrike "IMR", ispred zgrade opštine Rakovica u subotu 14. avgusta odrzaće se prvi "N-Gage Rakovica auto-slalom". Na stazi dužine 820 metara takmičari će skupljati bodove iz dve najbolje vožnje od ukupno tri, koliko će biti voženo, a koji će im se računati u Šampionatu Srbije.

Verifikacija i tehnički pregled su zakazani za 14. avgust u 09.00 časova, prvi trening je u 12.15, prva vožnja će početi u 14.30, a druga i treća u 16.00, odnosno 17.30. Svečano zatvaranje takmičenja i proglašenje pobednika zakazano je za 20.00 časova.

Auto slalom je relativno nova automobilska takmičarska disciplina koja doživljava veliku ekspanziju u Evropi. Prednost ove discipline u poređenju sa drugim je što na auto slalomu može da učestvuje svako ko ima vozačku dozvolu i bilo kakav auto.

Svetska automobilska federacija (FIA) auto slalom prepoznaje kao disciplinu jednake važnosti kao i reli, kružne i brdske trke. Sportski auto i karting savez Srbije (SAKSS) već treću godinu organizuje nacionalni šampionat u auto slalomu.

Prvi "N-Gage Rakovica auto-slalom" održava se u sklopu manifestacije "Rakovičko leto 2016", a realizuju ga ASK "Rakovica Rally Team" uz pokroviteljstvo Opstine Rakovica i saradnju sa N-Gage Racing-om.

Slogan organizatora je "Trkanju je mesto na stazi, a ne u saobracaju! Dođite da se trkamo!"

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво