Читај ми!

Porodica Žila Bjankija pokreće postupak zbog njegove smrti

Porodica preminulog vozača Formule jedan Žila Bjankija pokrenuće pravni postupak zbog njegove smrti, preneli su britanski mediji.

Bjanki (25) pretrpeo je smrtonosne povrede glave, kada je njegov automobil udario u dizalicu u trci za Veliku nagradu Japana u oktobru 2014. godine.

Advokati porodice Bjanki će tužiti vladajuće telo Formule jedan, tim Marusiju za koji je vozio, kao i grupu kompanija koje kontrolišu medijska prava F1.

Porodica veruje da su pojedine akcije tuženih doprinele nesreći.

Kako se navodi u saopštenju, greške su napravljene u "planiranju, vremenu, organizaciji i sprovođenju" trke, koja je, kako tvrde, održana u opasnim uslovima tokom sezone tajfuna u Japanu.

"Smrt Žila Bjankija je mogla da se izbegne", rekao je jedan od advokata porodice Džulijan Čembrlejn britanskim medijima.

Otac francuskog vozača Filip Bjanki kazao je da porodica želi pravdu i da se utvrdi istina o odlukama koje su doveli do smrti njegovog sina.

"Kao porodica imamo toliko pitanja na koja nismo dobili odgovore i uvereni smo da je nesreća mogla da se izbegne da nije napravljeno mnogo grešaka", kazao je Filip Bjanki.

Žil Bjanki je umro 17. jula prošle godine, devet meseci posle sudara u Suzuki. On je bio prvi vozač Formule jedan koji je umro od povreda zadobijenih u trci posle više od dve decenije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво