Predsednik Ferarija veruje u uspeh Mase u Brazilu

Predsednik Ferarija Stefano Domenikali izjavio je da je uveren da će vozač tog tima Felipe Masa umeti da se izbori sa pritiskom pred poslednju trku u sezoni koja se vozi u Brazilu.

Prvi put u istoriji Formule 1 dogodilo se da jedan brazilski vozač ima šansu da pred domaćom publikom osvoji titulu prvaka sveta. Pokojni Ajrton Sena, kao i Nelson Pike i Emerson Fitipaldi osvajali su svetske titule, ali nikad pred brazilskom publikom.

Masa će u poslednju trku u sezoni ući sa sedam bodova manje od vodećeg Luisa Hamiltona iz Meklarena, koji je pobedio u jučerašnjoj trci za Veliku nagradu Kine.

"Nisam zabrinut zbog pritiska pod kojim će se Masa naći u trci pred svojim navijačima. Jučerašnja trka u Kini bila je teža za Masu, jer je znao da postoji mogućnost da Hamilton već tada osigura titulu", kazao je Domenikali.

Domenikali je istakao da od Mase očekuje da u Brazilu pokaže sav svoj kvalitet.

"Očekujem od Mase da u Brazilu bude smireniji nego u Kini. Verujem da će se na pravi način izboriti sa pritiskom", dodao je on.

Prvi čovek Ferarija dodao je da je trka u Kini bila jedna od nagorih za italijanski tim ove sezone.

"Prvo o čemu moramo da razmišljamo je kako da omogućimo Masi da dobije trku. Posle toga, ostaje nam da se nadamo da Hamilton neće imati svoj dan", zaključio je Domenikali.

U konkurenciji vozača Hamilton ima 94 boda, dok je Masa do sada sakupio 87 bodova. U konkurenciji konstruktora Ferari ima 156 bodova, 11 više od Meklarena.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво