Predsednik Ferarija protiv noćne trke u Singapuru

Predsednik Ferarija Luka di Montecemolo izjavio je da je trka Formule jedan u Singapuru ličila na cirkus, a da je izlazak bezbednosnog vozila na stazu predstavljao poniženje za taj sport.

Prva noćna trka u Formuli jedan vožena je u nedelju u Singapuru, a vozači Ferarija nisu blistali. Kandidat za titulu Felipe Masa dobio je kaznu zbog prebrze vožnje u boksu, dok je Kimi Raikonen na kraju trke izleteo sa staze.

"Kada se trkamo na stazi koja bi najbolje poslužila za cirkus, sve je moguće, pa tako i onaj spektakl sa bezbednosnim vozilom", ironično je prokomentarisao Di Montecemolo.

Na trci u Singapuru bezbednosno vozilo moralo je dva puta da interveniše. Prilikom prvog izlaska na stazu došlo je do promena u plasmanu, što je, prema mišljenju nekih stručnjaka, omogućilo Fernandu Alonsu iz Renoa da stigne do pobede.

"Sve to je bilo ponižavajuće za Formulu jedan i o tome ću u naredne dve nedelje razgovarati sa ostalim ekipama u takmičenju", najavio je prvi čovek Ferarija.

Montecemolo, koji je nedavno izabran za predsednika Asocijacije timova Formule jedan, pre trke je kritikovao stazu u Singapuru, zbog malih mogućnosti preticanja.

Posle neuspeha Ferarija na toj trci, vozač Meklarena Luis Hamilton, koji je osvojio treće mesto, povećao je vođstvo u generalnom plasmanu u odnosu na Masu.

Britanac tri trke pre kraja šampionata ima sedam bodova više od prvog vozača Ferarija.

"Imamo najbolji bolid, Masa je najbolji vozač. Očekujem i da Raikonen u preostale tri trke pokaže zašto je prošle sezone bio šampion. Kimi mora da pomogne ekipi u završnici sezone i da ostavi oba Meklarena iza sebe", istakao je Di Montecemolo.

Di Montecemolo je dodao i da se ne ljuti na mehaničare, koji su u Singapuru pre vremena dali znak Masi da može da izađe iz boksa, zbog čega je na kraju vozač Ferarija kažnjen.

"Imamo sjajne mehaničare koji su u nekim drugim prilikama donosili preokret. Moramo da ostanemo složni, jer je Ferari još uvek svetski šampion", zaključio je Di Montecemolo.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи