Odbačena žalba Meklarena

Međunarodna automobilistička federacija odbacila je žalbu Meklaena na odluku da njihov vozač Luis Hamilton bude kažnjen zbog nepropisnog preticanja na trci za Veliku nagradu Belgije.

Hamilton je pobedio na toj trci, ali je naknadno kažnjen sa 25 sekundi, zbog čega je pao na treće mesto. Uprkos tome, on je zadržao prvo mesto u generalnom plasmanu, ali je umesto osam, imao samo dva boda više od drugoplasiranog vozača Ferarija Brazilca Felipea Mase, koji je proglašen za pobednika Velike nagrade Belgije.

U obrazloženju odluke, Arbitražni sud FIA je naveo da je za prekršaj koji ja napravio Hamilton predviđena kazna prolaska kroz boks, na koju ne postoji mogućnost žalbe.

Pošto je do incedenta došlo nekoliko krugova pre kraja trke, sudije nisu imale vremena da vozaču Meklarena izreknu kaznu prolaska kroz boks, zbog čega je primenjen član pravilonika koji predviđa da se u toj situaciji na ukupno vreme kažnjenog vozača doda 25 sekundi.

Posle odluke Arbitražnog suda Hamilton je izjavio da nije ni očekivao drugačiji ishod i da ga to neće dekoncentrisati.

"Ljudi sada verovatno očekuju da ću pasti u depresiju, ali se varaju. To nje moj stil. Već sam sve to ostavio iza sebe i potpuno sam koncentrisan na ono što najbolje znam da radim - na nadmetanje sa rivalima", rekao je Hamilton, priznavši da je ipak pomalo razočaran što mu je oduzeta zaslužena pobeda.

Prvenstvo sveta vozača Formule 1 biće nastavljeno u nedelju, kada će prvi put u istoriji u Singapuru biti vožena noćna trka.

Do kraja šampionata, biće vožene još trke u Japanu, Kini i Brazilu, a Hamilton ima jedan bod više od Mase.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи