Meklaren uložio žalbu na kaznu Hamiltonu

Tim Formule jedan firme Meklaren podneo je žalbu na odluku sudija da njegovom vozaču Luisu Hamiltonu oduzme pobedu u nedeljnoj trci za Veliku nagradu Belgije.

"Potvrđujemo da smo podneli žalbu", rekao je izvršni direktor tima Martin Vitmarš u saopštenju.

Lideru šampionata Hamiltonu kažnjen je dodavanjem 25 sekundi posle trke u Belgiji, zbog čega je pao na treće mesto, a njegovo vođstvo u ukupnom plasmanu smanjeno je na dva boda ispred Felipea Mase iz Ferarija.

Sudije su kaznile Hamiltona jer je u krivini zakačio "šikanu" kada je preticao Kimija Raikonena, koji je u tom trenutku vodio. Hamilton je potom na stazi dozvolio vozaču Ferarija da ga pretekne, a onda je preuzeo vođstvo.

"Iz boksa smo pitali kontrolu trke da nam potvrdi da li je u redu to što je Luis dozvolio Kimiju da ga ponovo pretekne i oni su dva puta potvrdili da veruju da je pozicija vraćena na način koji je bio 'okej'", objasnio je Vitmarš.

"Da je kontrola izrazila bilo kakvu nelagodu u vezi sa potezom Luisa, naložili bismo mu da ponovo propusti Kimija", dodao je on. Hamilton je tada rekao da nije imao izbora osim da izađe sa staze da bi izbegao sudar.

"Pošto sam dozvolio Kimiju da me potpuno prođe, prešao sam sa leve strane na desnu, prošavši iza Kimija tokom toga. Tada sam ga napao sa unutrašnje strane prve krivine i uspešno ga pretekao", rekao je Hamilton.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво