Sudije tvrde da ne postoji zavera protiv ekipe Meklarena

Kenijac Surinder Tati, jedan od trojice sudija na trci Formule jedan za Veliku nagradu Belgije, posle koje je u nedelju Luisu Hamiltonu oduzeta pobeda, rekao je da ne postoji zavera protiv ekipe Meklarena.

"Ne postoji zavera ni protiv jedne ekipe, uključujući i Meklaren. Postupili smo profesionalno prema pravilima Svetske automobilske asocijacije. Hamilton je iskoristio prečicu", rekao je Tati.

Britanski tabloidi tvrde da je Luis Hamilton žrtva zavere protiv Meklarena, pošto su sudije presudile da je presekao dvostruku krivinu - "šikanu" i tako nepošteno stekao prednost nad svetskim šampionom Formule jedan, vozačem Ferarija Kimijem Rajkonenom. Hamiltonu je posle trke oduzeto 25 sekundi čime se plasirao na treće mesto.

"Mogli smo da biramo kakvu ćemo kaznu dodeliti Hamiltonu - ili da mu odredimo vremensku kaznu ili da sledeću trku Formule jedan počne sa kaznom od 10 startnih mesta. Odlučili smo se za kaznu oduzimanjem 25 sekundi. Znam da sam sada vrlo nepopularan u Velikoj Britaniji, ali radio sam svoj posao i znam da sam postupio profesionalno", rekao je Tati.

Sledeća trka Formule jedan vozi se 14. septembra za Veliku nagradu Italije u Monci.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 12. sep 2008, 20:42) - anonymous [neregistrovani]

sramota

strasno