Hamiltonu nije uzdrmano samopouzdanje

Vozač Meklarena Luis Hamilton rekao je da mu samopouzdanje nije uzdrmano, iako je napravio grešku na izlasku iz boksa u Montrealu, koja je njega i Kimija Raikonena izbacila iz trke za Veliku nagradu Kanade.

Posle sudara na izlasku iz boksa, 23-godišnji Luis Hamilton izgubio je prvo mesto u trci i kažnjen je sa 10 mesta slabijom startnom pozicijom na Velikoj nagradi Francuske.'Ovo neće uticati na mene. Nije mi uticalo na samopouzdanje. Nisam uništen ili razočaran. Neće mi trebati dan da se oporavim, niti išta slično. Biću na prvom treningu i zaista se radujem takmičenju u Manji Kuru', rekao je Hamilton.

Britanski vozač zakucao se u zadnji deo Raikonenovog vozila, pošto je svetski prvak stao na crveno svetlo na izlasku iz boksa.

Svetlo je bilo uključeno pošto je sigurnosno vozilo izašlo na stazu, dok su radnici obezbeđenja uklanjali ostavljeno vozilo Adrijana Zutila iz ekipe Fors Indija. Raikonen je posle trke rekao da je sudar neobjašnjiv i glup. Hamilton, međutim, ima drugačije mišljenje.

'Pravilo je smešno. U trci smo, kako možete da uključite crveno svetlo u stazi za izlazak iz boksa? Međutim, takvi su propisi i ja ih prihvatam. Počeću 10 mesta iza pozicije koju osvojim u kvalifikacijama u Francuskoj. To je preoštro, nisam uništio ničiju trku', rekao je Hamilton.

Hamilton je do tog trenutka vodio, a posle odlaska u boks i incidenta, pretekao ga je Kubica u BMW Zauberu i na kraju pobedio.

'Idemo dalje, u dobrom smo raspoloženju. Činjenica je da smo loše prošli u Montrealu. Ipak, sa ovim vozilom koje sada imamo, niko nas ne može zaustaviti', rekao je Hamilton.

broj komentara 0 pošalji komentar