Odlučuje broj pobeda, a ne bodova!

Prvak sveta u Formuli 1 od ove godine biće vozač koji u toku sezone ostvari najveći broj pobeda, a ne onaj koji sakupi najviše poena, objavila je Svetska automobiliska federacija (FIA).

U saopštenju se navodi da je Savet FIA odbacio predlog timova koji učestvuju u šampionatu sveta da se od ove sezone promeni način bodovanja, odnosno da pobednik osvoji tri, a ne kao do sada dva boda više od drugoplasiranog.

"Dosadašnji sistem bodovanja biće zadržan, ali će ukupan broj bodova koje vozači osvoje u toku sezone biti uziman u obzir samo u slučaju kada dvojica ili više vozača imaju isto broj pobeda", navodi se u saopštenju FIA.

Pobednik trke će i dalje dobijati deset bodova, a isti broj bodova kao do sada (8-6-5-4-3-2-1) biće dodeljivan i vozačima koji osvoje od drugog do osmog mesta.

Broj trijumfa biće odlučujući samo za određivanje šampiona sveta, a plasman od drugog do poslednjeg mesta određivaće se, kao i do sada, na osnovu broja osvojenih bodova.

Savet FIA je takođe odbacio predlog vlasnika Formule 1 Bernija Eklestona da se posle svake trke trojici prvoplasiranih vozača dodeljuju medalje.

broj komentara 8 pošalji komentar
(subota, 21. mar 2009, 21:53) - Senna [neregistrovani]

namestaljka

Ako ferarijevi vozaci (masa) nije uspeo da osvoji titulu po dosadasnjim pravilima FIA je resila da mu pomogne novim bodovanjem. Pa ovo nema ni u Srbiji. Ovo je ludilo.


Da li neko zna ko ce prenositi ove godine F1 ???

(sreda, 18. mar 2009, 16:52) - anonymous [neregistrovani]

a

Pa bre ako su Ferarijevi vozaci najbolji neka je osvoje!!!!!!!!!!!!!!!

(sreda, 18. mar 2009, 11:19) - anonymous [neregistrovani]

бодовање

Некада сам редовно гледао формулу 1.
После ових промена у бодовању, не само да не гледам трке, веч ме више не занимају ни резултати.

(sreda, 18. mar 2009, 10:48) - Darko [neregistrovani]

Ocaj

O Bože kako očajna odluka, ne mogu da verujem, očito se radi na tome da Ferarijev vozač osvoji titulu, katastrofa, FIA se još jednom osramotila, mislim da bi trebalo mnogi timovi da istupe iz karavana F1 i osnuju novo takmičenje...

(sreda, 18. mar 2009, 09:41) - Aleksandar [neregistrovani]

Sta bravo???

U potpunosti se slažem da je ovo jedna mnogo loša odluka! Pošteno je da se svaki vozač maksimalno zalaže za svaku trku i da mu se dodeljuju poeni po njegovom plasmanu. Svaki bod je važan i trebalo bi ga uračunati prilikom konacnog plasmana! Ova odluka je u najmanju ruku čudna, jer ajmo onda tako postupiti i u fudbalu i reći da ce šampion biti klub koji ima najviše pobeda u prvenstvu??? FIA radi za Ferari i to je činjenica!!!

(sreda, 18. mar 2009, 00:36) - Nenad [neregistrovani]

Sta bravo???

U svim sportovima koji ukljucuju motor,vrsi se bodovanje.Tako je trebalo i da ostane.FIA radi za ferari i to je cinjenica.Nemoralan covek u vidu Mozlija sada izmislja toplu vodu

(utorak, 17. mar 2009, 21:33) - anonymous [neregistrovani]

f1

jos jedan korak da ucine da trke budu dosadne.a sve je pocelo od kad je najveci sampion napustio ovaj sport.uopste nije problem u pravilima da bi formula bila zanimljiva sve je do vozaca i to je potpuno realno.sve ostalo je smijesno jer formula je izgubila veliki broj ljubitelja od kad nema sumija tako da se nadamo da ce brzo nastupiti neki naslednik i svi gledati formulu kao nekad.

(utorak, 17. mar 2009, 21:09) - aca [neregistrovani]

Bravo

Najzad prava odluka. U al ce biti zanimljivo.