Odlučuje broj pobeda, a ne bodova!

Prvak sveta u Formuli 1 od ove godine biće vozač koji u toku sezone ostvari najveći broj pobeda, a ne onaj koji sakupi najviše poena, objavila je Svetska automobiliska federacija (FIA).

U saopštenju se navodi da je Savet FIA odbacio predlog timova koji učestvuju u šampionatu sveta da se od ove sezone promeni način bodovanja, odnosno da pobednik osvoji tri, a ne kao do sada dva boda više od drugoplasiranog.

"Dosadašnji sistem bodovanja biće zadržan, ali će ukupan broj bodova koje vozači osvoje u toku sezone biti uziman u obzir samo u slučaju kada dvojica ili više vozača imaju isto broj pobeda", navodi se u saopštenju FIA.

Pobednik trke će i dalje dobijati deset bodova, a isti broj bodova kao do sada (8-6-5-4-3-2-1) biće dodeljivan i vozačima koji osvoje od drugog do osmog mesta.

Broj trijumfa biće odlučujući samo za određivanje šampiona sveta, a plasman od drugog do poslednjeg mesta određivaće se, kao i do sada, na osnovu broja osvojenih bodova.

Savet FIA je takođe odbacio predlog vlasnika Formule 1 Bernija Eklestona da se posle svake trke trojici prvoplasiranih vozača dodeljuju medalje.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво