Predložen novi sistem bodovanja

Udruženje timova Formule 1 predložilo je na sastanku u Ženevi da se od ove sezone promeni način bodovanja, kako bi vozači što više bili stimulisani da se bore za pobedu na svakoj trci.

Zajednički stav je da pobednik Gran pri trka ne dobija odgovarajuću nagradu i da zbog male razlike u poenima mnogi vozači isuviše kalkulišu i zadovoljavaju se plasmanom na drugo ili treće mesto.

"Oni koji ulože veliki napor, a često se izlažu i rizicima da bi trijumfovali, treba da budu pošteno nagrađeni. Cilj našeg predloga je upravo to, a isto žele i gledaoci koji prate Formulu 1", rekao je u ime Udruženja novi šef Meklarena Martin Vitmarš.

Prema predlogu Udruženja, pobednik bi ubuduće umesto deset, dobijao 12 bodova, dok bi drugoplasirani umesto osam imao devet bodova. Trećeplasiranom bi pripalo sedam bodova, a plasman od četvrtog do osmog mesta bi kao i do sada donosio od pet, do jednog boda.

Pored toga, Udruženje je predložilo da ubuduće sve ekipe uoči starta trke objave koliko goriva ima u njihovim bolidima, kako bi gledaocima bilo lakše da prate trku i shvate pojedine taktičke poteze timova.

Ove predloge mora da usvoji nadležno veće Svetske automobilističke federacije, a želja Udruženja je da se to učini odmah, kako bi nova pravila stupila na snagu već u u predstojećem šampionatu sveta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије