Sud ukinuo kaznu Brijatoreu

Sud u Parizu ukinuo je doživotnu zabranu rada u Formuli 1 bivšem prvom čoveku Renoa Flaviju Brijatoreu, koju mu je izrekla Međunarodna automobilistička federacija.

Brijatore je kažnjen u septembru prošle godine zbog toga što je utvrđeno da je na trci za Veliku nagradu Singapura 2008. godine naredio vozaču Renoa Nelsonu Pikeu da namerno udari u zaštitnu ogradu, kako bi omogućio Fernandu Alonsu da pobedi.

"Sud je utvrdio da je izrečena kazna Brijatoreu bila nezakonita i odlučio je da je poništi", rekao je suđa obrazlažući presudu.

Odlukom suda, Međunarodna automobilistička federacija moraće Brijatoreu da isplati odštetu od 15.000 evra.

Skandal sa nameštanjem trke u Singapuru dospeo je u javnost kada je Pike u julu prošle godine dobio otkaz u Renou. Brazilac je tada izjavio da mu je bilo naređeno da namerno izleti sa staze i udari u ogradu, kako bi na stazu izašao bezbednosni automobil.

On je to uradio i nakon što je trka bila usporena, Alonso se približio vodećima i kasnije uspeo da ih pretekne i trijumfuje.

Reno je zbog toga uslovno suspendovan iz prvenstva sveta na dve godine, a glavnom inženjeru ekipe Patu Simondsu zabranjen je rad u Formuli 1 na pet godina.

Advokati Međunarodne automobilističke federacije najavili su žalbu na odluku pariskog suda.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво