Читај ми!

Reli Dakar: Povređeno 13 gledalaca

Posle starta u Buenos Ajresu malo ko je očekivao da će već na sedmom kilometaru “prologa” doći do ozbiljnog incidenta. Specijalni ispit koji služi za određivanje startnog poretka za prvu etapu bio je prekinut, jer je Kineskinja Guo Meiling izgubila kontrolu nad automobilom marke “Mini” i uletela je u publiku. Povređeno je 13 gledalaca od kojih je jedna osoba, kako javljaju lokalni mediji, u kritičnom stanju.

Organizator je angažovao 4 helikoptera i ambulantna kola da ih prebaci u bolnicu. Prolog je prekinut, izvršena je neutralizacija, a preostali automobili i kamioni produžili su ka bivaku u Rozariju. Motociklisti su išli prvi i svi su uspešno prošli tih 11 kilometara. Španac Bareda Bort i Portugalac Ruben Faria bili su najbrži. Imali su isto vreme - 6:27. Naš Gabor Sagmajster zauzeo je 87. mesto sa minut i 40 sekundi zaostatka. Kompletna deonica od Buenos Ajresa do Rozarija bila je duga 335 km.

"Na brifingu uoči starta rečeno nam je da će u velikom delu ovo biti jedan sprinterski reli. Prosečna brzina na mnogim "specijalama" iznosiće 100 kilometara na čas, što znači da ćemo u nekim delovima dostizati i brzinu od 170 kilometara. U takvim situacijama svaka greška skupo se plaća. Treba biti oprezan, posebno na početku dok se ne uđe u pravi ritam. Ima i puno publike, što vas tera da ste non stop fokusirani. Manje iskusni takmičari od starta daju pun gas, pa često prave greške i odustaju brzo", istakao je Gabor Sagmajster na cilju u Rozariju.

Gaborov klupski kolega Emanuel Đeneš bio je 29. a Slovenac Simon Marčič 52. Inače, Marčiču je neko pre tehničkog pregleda ukrao kacigu, pa vozi sa pozajmljenom. Veličina mu ne odgovara, ali nema izbora jer je ta pozajmljena kaciga obeležena na tehničkom pregledu, a 1. januara Simon nije mogao da pronađe prodavnicu sa moto opremom koja radi u Buenos Ajresu.

Prva etapa od Rozarija do Vile Karlos Paz biće duga 632 kilometra. Tokom noći padala je kiša što može dodatno stvoriti probleme takmičarima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво