Rozberg: Sve je relativno zbog dešavanja u Parizu

Niko Rozberg, pobednik trke za Veliku nagradu Brazila, priznaje da je srećan zbog pobede, ali kaže da je sve relativno zbog dešavanja u Parizu.

Vozač Mercedesa Niko Rozberg rekao je da je srećan zbog današnje pobede u trci Formule 1 za Veliku nagradu Brazila, ali da je sve relativno zbog dešavanja u Parizu, gde je u terorističkim napadaima ubijeno 129 ljudi, a više od 350 povređeno.

"Ovo je bio sjajan vikend za mene, ali sve je relativno zbog dešavanja u Parizu. Luis Hamilton je odlično pretio, ali uspeo sam da kontrolišem brzinu. On je imao zaostatak zbog degradacije guma i to još jednom pokazuje da je važno voditi računa o gumama", rekao je Rozberg posle trke.

Pobeda u Brazilu je Rozbergova druga uzastopna , a oba puta bio je ispred Hamiltona.

"Radim kao što sam radio na početku sezone. Nemam objašnjenje zbog čega pobede sada dolaze, ali želim tako da nastavim", rekao je nemački vozač.

Hamilton je rekao da je imao problema sa gumama, ali i da je bilo pomalo dosadno voziti bez preticanja.

"Imao sam dobru brzinu, ali ovde nisam mogao da pretičem. Bio sam iza Nika i zaglavljen u saobraćaju na stazi i to mi je ubilo gume. Krivo mi je pošto je ovo zaista sjajna staza, ali tokom trke ne možete da priđete dovoljno blizu i pretičete. Ne znam da li je neko drugi to uspeo", rekao je trostruki svetski šampion.

"Bilo bi dobro kada bi ovde moglo da se pretiče. Tu sam da se trkam, a kada obojica imate isti redosled i ako imate i druge strategije, možete da rizikujete. Danas nisam mogao da priđem dovoljno blizu, Niko je obavio fantastičan posao", dodao je Hamilton.

Fetel je priznao da su vozači Mercedesa bili brži.

"U jednom trenutku sam mislio da možemo da budemo blizu njih, ali onda su se oni odvojili. Mislim da moramo da priznamo da su bili brži. Ali mi smo im se u Brazilu primakli po pitanju brzine više nego u prethodnim trkama", rekao je četvorostruki svetski prvak.

Poslednja trka u šampionatu Formule 1 voziće se 29. novembra za Veliku nagradu Abu Dabija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво