Читај ми!

Vozač Džastin Vilson podlegao povredama

Vozač Džastin Vilson tragično je okončao život u 37. godini podlegavši ranama zadobijenim u Indikar trci na stazi Pokono. Vilson se nije probudio iz kome u koju je zapao kada ga je, pri saobraćajnoj nesreći tokom trke, u glavu pogodio jedan od rasutih delova bolida Serža Karama koji je udario u zid.

Britanac Džastin Vilson je stradao u nedelju kada je 20-godišnji Amerikanac Sejdž Karam tokom trke na stazi Pokono izgubio kontrolu nad vozilom i udario u zid. Delovi bolida su se razleteli na sve strane, a jedan od njih je pogodio nesrećnog Vilsona pravo u glavu, zbog čega je i on izgubio kontrolu nad vozilom i udario o zid.

Džastin Vilson je u bolnicu prevezen u besvesnom stanju, a dan kasnije je preminuo od posledica zadobijenih povreda.

Mladi Amerikanac Sejdž Karam, čiji se bolid raspao u 176. od 200 krugova trke, zadobio je lakše povrede i pušten je iz bolnice na kućno lečenje.

Britanac Džastin Vilson, sa 197 centimetara, najviši čovek koji se nadmetao u Formuli, dve sezone je vozio u Formuli 1 za Minardi i Jaguar, a onda prešao na trke u SAD.

Najveći uspeh bilo mu je osmo mesto u trci za Veliku nagradu SAD. U karijeri je ostvario četiri trijumfa u Čemp kar seriji, a bio je i 2001. godine pobednik Formule 3000.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи