Borković: Cilj isti - da budem najbrži što mogu

Dušan Borković se nada da će u novoj sezoni ući u Top 10, ali kaže da mu je cilj isti kao i uvek - da bude najbrži što može.

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković poručio je da će u novoj sezoni VTCC šampionata pokušati da napravi korak iskorak u odnosu na prethodnu-debitantsku, ali da je cilj uvek isti - voziti najbrže moguće.

Borković je prošle godine vozeći Ševrolet za Kampos rejsing tim u generalnom plasmanu zauzeo 14. mesto sa osvojenim 41 bodom, a u novom šampionatu, sa novim vozilom Hondom Sivikom i novim Protim rejsingom, kako je naveo, bilo bi sjajno ući u Top 10.

"Cilj je uvek isti, da budeš najbrži što možeš. Konkurencija je izuzetno jaka, nikad ne znaš šta je dovoljno za nešto i nema prostora za taktiziranje. Kad si za volanom gledaš da budeš na maksimumu, istina, tako se i najlakše prave greške, ali dobro. Svi žele da budu među tri, na podijumu, što je uvek fenomenalno", rekao je Boković na konferenciji za medije u Beogradu.

Njegov specijalni gost u glavnom gradu Srbije bio je Mađar Norbert Mikelic, prošle sezone četvrtoplasirani u VTCC šampionatu.

"Drugi put sam u Srbiji, a prvi put u Beogradu. Osećam se sjajno, u društvu sam prijatelja i uveren sam da će Dušan naredne sezone biti još bolji nego prošle. Video sam njegov talenat, sjajno je vozio, pogotovo u drugom delu sezone i uživaću u takmičenju sa njim", istakao je Mikelic.

Borković, koji je prošle sezone najveći uspeh ostvario na legendarnoj stazi u Suzuki kada je bio drugi, priznao je da ima dosta problema sa finansijama, a posebno sa sedištem u novom automobilu.

"Finansije su uvek problem, ali šta da se radi... Sport je takav, najskuplji mogući, a kriza je. Što se tiče sedišta imam ozbiljne poteškoće, teško je promeniti poziciju, a sadašnja mi ne odgovara. Trpim bolove, trne mi noga, pa ćemo videti. Ako FIA dozvoli promenu pozicije, onda će to moći tek od treće trke", poručio je Borković.

Novi VTCC šampionat počinje 7. marta u Argentini, a poslednja od 12 trka voziće se 22. novembra u Kataru.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи