Читај ми!

Utvrđivanje odgovornosti za incident

Organizatori Velike nagrade Japana smatraju da ne snose odgovornost za nesreću francuskog vozača Formule 1 Žila Bjankija, koji je u kritičnom stanju posle povreda glave koje je doživeo u nedelju na stazi u Suzuki.

Portparol VN Japana je istakao da kiša nije bila toliko jaka da bi se trka prekinula a da su organizatori na vreme signalizirali vozačina da uspore vožnju posle prvog incidenta na stazi.

"Posle incidenta koji je doživeo Sutil organizatori su istakli duplu žutu zastavicu, što znaci da vozači moraju da uspore. Na nesreću, Bjanki je po vlažnoj stazi naleteo na zadnji deo vozila koje je bilo angažovano na uklanjanju Sutilovog bolida", rekao je portparol staze u Suzuki Masamiši Mjazaki.

On je ocenio da kiša tokom trke nije bila tako jaka, da bi se trka prekinula.

Međunardna automobilska federacija (FIA) saopštila je juče da je Bjanki u kritičnom, ali stabilnom stanju.

Kako navode mediji u Velikoj Britaniji, FIA je pokrenula istragu povodom teškog udesa francuskog vozača, najvećeg otkako je Brazilac Felipe Masa doživeo skoro fatalne povrede glave 2009. na trci u Mađarskoj.

Masa se potpuno oporavio od te nesreće i u nedelju je na stazi u Suzuki vozio za Vilijams Francuski vozač Marusije pretrpeo je u nedelju povrede glave opasne po život na stazi Suzuka tokom Velike nagrade Japana, kada je naleteo na vozilo koje je prethodno intervenisalo kako bi izvuklo bolid Sutila sa staze.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи