Ponovo se vozi "Reli Srbija" u Užicu

Prestižna automobilska trka, 47. Reli Srbija biće održana ove godine u Užicu, iako je 2013. bila zabranjena zbog neispunjenja bezbednosnih uslova na stazi, saopštili su danas organizatori.

Zamenik generalnog sekretara Auto-moto Saveza Srbije zadužen za sport Dejan Stojić rekao je da su dobili sve potrebne dozvole od ministarstva saobraćaja i predstavnika užičke policije.

"Ostalo je da rešimo stvar oko redarske službe, sudija i merilaca vremena, što je naša obaveza. Mislim da neće biti većih problema i da će se trka održati. Bila bi šteta da ostanemo bez tradicije koju smo sticali 47 godina i nadam se da ćemo doći do brojke 50. Retko koji sport je doživeo da opstane tolike godine i veoma sam ponosan što ćemo ove godine opet organizovati reli", rekao je Stojić na konferenciji za novinare u prostorijama AMSS u Beogradu.

Promoter trke je najbolji srpski automobilista Dušan Borković koji će voziti poslednju probnu vožnju uoči starta takmičenja.

"Volim sve što ima točkove. Sada profesionalno vozim kružne staze, ali ko zna šta će se desiti u budućnosti. Nadam se da ću postati Srbin koji će osvojiti takmičenje kada se bude vozilo 50. izdanje relija", rekao je Borković koji je 2010. godine u Micubišiju lanseru dobro "namučio" legendarnog Miku Hirvonena.

Portparol trke Igor Marković kazao je da se za reli do sada prijavilo 26 posada i da bi najatraktivniji trebalo da bude nastup Todora Stamenkovića.

"Nalazimo se na dobrom putu da se trka održi posle par godina organizaciono-finansijskih i kadrovskih problema. Ovogodišnji reli je pod okriljem AMSS koji je prepoznao značaj takmičenja", naveo je Marković.

Jedina domaća ženska posada na reliju činiće Jovana Jovanović i Nataša Turuguz.

"Jedva čekamo da počne reli. Imamo više iskustva i novi automobil. Drago mi je što ćemo voziti pred domaćom publikom", rekla je Jovanovićeva.
Reli Srbija održaće se u Užicu od 19. do 21. septembra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво