Hamilton osvojio Moncu, Rozberg drugi

Vozač Mercedesa, Britanac Luis Hamilton pobedio je u trci Formule jedan za Veliku nagradu Italije u Monci. Njegov klupski kolega Niko Rozberg i dalje na čelu "najbržeg cirkusa".

Britanac Lusi Hamilton u bolidu Mercedesa bio je najbrži na trci Formule 1 za VN Italije u Monci.

To je Hamiltonova šesta pobeda ove sezone, 28. u karijeri, a trku je završio za sat, 19 minuta, 10 sekundi i 236 stotinki.

Drugo mesto zauzeo je njegov klupski kolega Niko Rozberg, dok je treći kroz cilj prošao Felipe Masa iz Vilijamsa i to je prvi put da se popeo na podijum ove sezone.

Hamilton je tako smanjio zaostatak za Rozbergom u šampionatu na 22 boda.

Četvrto mesto zauzeo je Valteri Botas iz Vilijamsa, peti je bio Danijel Rikardo iz Red bula, a šesti njegov kupski kolega Sebastijan Fetel.

Bodove su još osvojili vozač Meklarena Kevin Magnusen, Serhio Peres iz Fors Indije, Dženson Baton iz Meklarena i Kimi Raikonen iz Ferarija.

Hamilton je krenuo sa pol pozicije, ali je loše startovao i pao na četvrto mesto.

Vođstvo je preuzeo Rozberg, a za dobre pozicije, drugu i treću, izborili su se Magnusen i Masa. Dobro je startovao i četvorostruki uzastopni šampion Fetel, koji je sa osmog "skočio" na peto mesto.

Rozberg je uvećavao prednost, a Masa i Hamilton su pretekli Magnusena.

U devetom krugu Rozberg je pogrešio pošto je nastavio da vozi pravo u prvoj krivini, ali je i nakon toga uspeo da se vrati na prvo mesto, a Masa je smanjio zaostatak na dve sekunde. U narednom krugu Hamilton je sa spoljne strane obišao Masu i našao se iza klupskog kolege.

Hamilton je dobro vozio i u 28. krugu "skinuo" je zaostatak na pola sekunde, a već u narednom krugu preuzeo je vođstvo. Rozberg je ponovo produžio pravo na startno-ciljnom pravcu, Britanac je to pažljivo pratio i pretekao ga, da bi u 32. krugu stekao 2,9 sekundi prednosti i kasnije je stalno uvećevao.

Fernando Alonso je zbog kvara na vozilu završio trku u 30. krugu aktuelni šampion Sebastijan Fetel je trku završio na šestom mestu.

Naredna trka u šampionatu Formule jedan na programu je 21. septembra za Veliku nagradu Singapura.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи