Читај ми!

Hamilton: Rozberg me udario namerno!

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je njegov timski kolega Niko Rozberg priznao da ga je namerno udario tokom trke za Veliku nagradu Belgije. Nemac negira krivicu i pravda se da je samo želeo da se takmiči.

Tim Mercedesa u najbržem cirkusu potresa kriza nastala nakon sudara dva njegova vozača, Luisa Hamiltona i Nika Rozberga, na trci za Veliku nagradu Belgije.

Hamilton i Rozberg su bili na čelu od starta na stazi "Spa Frankoršamp", vodili su veliku bitku za vođstvo, da bi već u drugom krugu došlo do kontakta u kojem je Britancu stradao pneumatik i trka za njega praktično bila završena.

Rozberg je, s druge strane, zauzeo drugo mesto, iza Danijela Rikarda, koji je došao do treće pobede u karijeri.

Sam incident je izgledao kao pravi trkački. Međutim, Hamilton kaže da je Rozberg priznao da kontakt nije bio slučajan. Iz Mercedesa su istakli da je Britanac dao okvirno tačan opis događaja na timskom sastanku posle trke.

"Meni je sve izgledalo jasno, ali smo upravo imali sastanak o tome i on je praktično rekao da me je namerno udario, da je mogao da izbegne kontakt. Rekao je: 'Uradio sam to da bih dokazao da sam u pravu', baš je to rekao. I, ne morate meni da verujete, idite pitajte Tota, Pedija i ostale u timu koji nisu zadovoljni njegovim postupkom", rekao je Hamilton.

Nemac je posle Hamiltonovih izjava objavio saopštenje, ali nije prokomentarisao šta se događalo na sastanku.

Samo je istakao da mu je žao što je došlo do kontakta, ali da je, po njegovom mišljenju, to bio trkački incident. 

"Bio sam brži u tom trenutku, tako da sam krenuo u napad sa spoljašnje strane. Nisam video nikakav rizik pri preticanju ili pokušaju i zašto ne bih pokušao? Imao sam priliku, a pošto sam bio brži, krenuo sam. Sa unutrašnje strane nije bilo moguće, pa sam pokušao sa spoljašnje. Da li je trebalo da čekam? To je veoma hipotetičko pitanje. Ko zna šta bi se desilo posle. Imao sam priliku i za mene to nije bila rizična situacija", rekao je Rozberg. 

Videćemo kakva će biti reakcija Mercedesa, ali i Svetske automobilske federacije. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара