Rikardo najbrži u Mađarskoj

Danijel Rikardo pobednik Velike nagrade Mađarske. Alonso drugi, Luis Hamilton takođe na postolju. Niko Rozberg, uprkos pol poziciji, na četvrtom mestu.

Vozač Red Bula Australijanac Danijel Rikardo pobedio je u trci Formule 1 za Veliku nagradu Mađarske na stazi Hungaroring.

Rikardo je do drugog trijumfa u karijeri došao za sat, 53 minuta, pet sekundi i 58 stotinki. Na drugom mestu našao se Španac Fernando Alonso iz Ferarija sa pet sekundi zaostatka, dok je treći bio Britanac Luis Hamilton iz Mercedesa, koji je bio odmah iza nekadašnjeg svetskog šampiona.

Četvrto mesto zauzeo je lider u generalnom plasmanu Nemac Niko Rozberg iz Mercedesa, dok je peti Brazilac Felipe Masa iz Vilijamsa.

Početak današnje trke vožen je po vlažnoj stazi, pošto je neposredno pre starta pala kiša.

Zbog vlažne staze vozači su u uvodnim krugovima imali dosta problema, čak je i sigurnosno vozilo dvaput moralo da uđe na stazu zbog udesa Šveđanina Markusa Eriksona iz Katerhema i Meksikanca Serhija Pereza iz Fors Indije.

Sredinom trke bilo je dosta uzbuđenja, pre svega jer se staza osušila, a neki od vozača su i dalje bili na pneumaticima za vlažan kolovoz, pa je bilo mnogo preticanja, kako u direktnim duelima, tako i zbog odlazaka u boks.

Alonso je deset krugova pre kraja bio na liderskom mestu, ali su mu pneumatici bili istrošeni, pa nije mogao da izdrži napade Rikarda, dok je odoleo Hamiltonu, koji je bio u istoj situaciji sa gumama.

Rikardo je do trijumfa na današnjoj trci došao u poslednjih pet krugova, pošto je prvo na drugoj poziciji pretekao Hamiltona, da bi tri kruga pre kraja zaobišao i Alonsa.

Hamilton je današnju trku počeo iz pit stopa, pošto mu se juče tokom kvalifikacija zapalio motor.

"Osećam se fenomenalno, kao i prvi put kada sam pobedio. Večeras će se proslvljati ova pobeda, kao i narednih nekoliko dana, kada ću da organizujem žurku... Posle toga uzeću nekoliko dana slobodno", rekao je Rikardo posle trke.

U generalnom plasmanu vozača prvi je Rozberg sa 202 boda, dok je Hamilton drugi sa 191, a Rikardo na trećem sa 131.

Naredna trka šampionata Formula 1 voziće se 24. avgusta na stazi Spa Frankošamp za Veliku nagradu Belgije.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи