Читај ми!

Hamilton najbrži "kod kuće"

Vozač Mercedesa, Britanac Luis Hamilton, pobedio je u trci Formule 1 za Veliku nagradu Velike Britanije voženoj na legendarnoj stazi Silverston. Drugo mesto zauzeo je Valteri Botas, dok je treći kroz cilj prošao Danijel Rikardo.

Pobednik Velike nagrade Velike Britanije je domaći vozač Lusi Hamilton. Botas je drugi, a Rikardo treći.

Hamilton je pred domaćom publikom do pete ovosezonske pobede došao za dva sata, 26 minuta, 52 sekunde i 94 desetinke.

On je na četiri boda smanjio zaostatak u generalnom plasmanu za prvoplasiranim klupskim kolegom Nikom Rozbergom, koji nije završio trku zbog kvara menjača.

Drugo mesto zauzeo je vozač Vilijamsa Valteri Botas sa zaostatkom od 30,135 sekundi, a treći kroz cilj prošao je vozač Red Bula Danijel Rikardo sa 46,495 sekundi zaostatka.

Trka je prekinuta na jedan sat zbog udesa vozača Ferarija, Kimija Raikonena, u prvom krugu.

Četvrto mesto zauzeo je vozač Meklarena Dženson Baton, peti je bio četvorostruki uzastopni šampion Sebastijan Fetel iz Red Bula, a šesti Fernando Alonso iz Ferarija.

Bodove na Silverstonu osvojili su još Kevin Magnusen iz Meklarena, Niko Hilkenberg iz Fors Indije i vozači ekipe Toro Roso Danil Kvjat i Žan Erik Vernj.

Važna pobeda, pomešana osećanja 

Vozač "Mercedesa" Luis Hamilton je rekao da je ostvario značajnu pobedu u trci Formule jedan za Veliku nagradu Velike Britanije i da je srećan što je to postigao baš na svom domaćem terenu, u Silverstonu.

"Trenutno su mi pomešana osećanja. Ali, imamo najbolje navijače ovde, oni su me gurali do pobede. Na početku trke sam čuvao gume, ali kada sam ih u boksu zamenio tvrdim, nisam mogao da verujem da mogu da budem toliko brz", rekao je Hamilton posle trke.

Posle pete pobede u sezoni, on je na četiri boda smanjio zaostatak u generalnom plasmanu za klupskim kolegom Nikom Rozbergom, koji nije završio trku zbog kvara menjača.

"Ne želim da vidim neuspeh klupskog kolege, želeo sam dvostruku pobedu, ali zaista mi je ova pobeda bila neophodna", rekao je svetski šampion iz 2008. godine. 

Naredna trka vozi se 20. jula u Hokenhajmu za Veliku nagradu Nemačke.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи