Читај ми!

Šumaher bio svestan tokom transportovanja

Mihael Šumaher, koji je u ponedeljak prebačen iz bolnice u Grenoblu u bolnicu u Lozani, bio je svestan tokom puta koji je organizovan u najvećoj tajnosti i koji je ličio na operaciju tajnih službi, prenose švajcarski mediji.

Sedmostruki šampion Formule 1, Nemac Mihael Šumaher, koji je u ponedeljak prebačen iz bolnice u Grenoblu u bolnicu u Lozani, bio je svestan tokom puta koji je organizovan u najvećoj tajnosti, prenosi danas švajcarski list Blik.

Šumaherova porodica organizovala je put koji je "ličio na operaciju tajnih službi", naveo je list i dodao da je otkrio koje je "udruženje hitne pomoći" prevezlo sportistu.

To malo privatno udruženje nije znalo koga će prevoziti jer su dobili nalog za prevoz nekog pacijenta sa drugim imenom. Kada su ugledali Šumahera, lekari su morali da ostave svoje mobilne telefone.

Blik saznaje da je Šumaher vidno smršao tokom 170 dana hospitalizacije u Grenoblu, gde je prebačen 29. decembra posle teške nesreće tokom skijanja u Francuskoj.

Šumaher nije pričao tokom puta od 200 kilometara, već je sa lekarima komunicirao blagim klimanjem glave.

Šumaher je prebačen u Univerzitetsku bolnicu u Lozani (CHUV), koja je svetski poznata po stručnjacima iz neurologije.

Šumaher (45) je primljen na odeljenje intenzivne nege neurohirurgije bolnice u Grenoblu 29. decembra, posle jakog udarca u glavu prilikom pada na skijaškoj stazi.

On je od tada stavljen u stanje indukovane kome i operisan je dva puta. Lekari su u januaru postepeno umanjivali dozu lekova kako bi Šumaher izašao iz kome.

Šumaher je tokom karijere zabeležio 91 pobedu, što je apsolutni rekord Formule 1.

Iz takmičenja u Formuli 1, po drugi put u karijeri, povukao se 2012. godine, pošto je osvojio sedam šampionskih titula.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво