Читај ми!

Borković peti u kvalifikacijama

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković osvojio je prvi bod u Svetskom šampionatu turističkih automobila. Borković je briljirao u kvalifikacijama za prvu trku na stazi Hasan el Mulaj u Marakešu, u Maroku koja se vozi u nedelju od 17 časova, a već od 18 sati voziće se i druga trka u šampionatu.

Borković je već u petak na treninzima, osvajanjem 5. i 6. mesta nagovestio da možemo očekivati dobar rezultat i u kvalifikacijama.

Iako je debitant u takmičenju i prvi put će voziti uličnu trku, briljirao je i u prvim i u drugim kvalifikacijama gde je zauzeo sjajno četvrto mesto iza tri vozača moćnog Sitroena, Sebastijana Loeba, Ivana Milera i Argentinca Lopeza.

U trećoj rundi kvalifikacija, u kojoj je učestvovalo pet najbržih vozača, Borković je ranije izašao na stazu, zbog čega mu nije dozvoljeno da izveze krug do kraja, iako je imao brže vreme od Britanca Čiltona u prvom delu staze.

Ipak, petom pozicijom u kvalifikacijama ne samo da je izborio dobru poziciju na startu već je osvojio i prvi bod ove sezone u Svetskom šampionatu turističkih automobila.

Srpski šampion, vozač Nis Petrol rejsing tima Kampos, izlazi na stazu u nedelju u 17 časova kada će se voziti prva trka, dok će druga trka na stazi Mulaj el Hasan u Maroku biti vožena od 18 časova.

Prva tri mesta u kvalifikacijama zauzeli su vozači Sitroena - Lopez, Miler i Leob. Snimak obe trke moći ćeta da pratite od 20 časova i 30 minuta na Drugom programu RTS-a.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво